ONZE WERKWIJZE

  • biedt een luisterend oor en een open hart
  • helpt het kind om persoonlijke waarden, schatten en levenslessen te verbeelden
  • heeft oog voor het vormgeven aan overgangsmomenten: afscheid, scheiden of verhuizen
  • gaat uit van de veerkracht en kwaliteiten van het kind
  • is altijd samen met ouders, vrienden, familie, school en anderen die belangrijk zijn voor een kind
  • is voor elk kind anders, maar altijd op basis van plezier, verhalen, creativiteit en rituelen

Verliesbegeleiding is bedoeld voor kinderen en hun families die extra ondersteuning willen bij momenten van verlies. Denk hierbij aan ziekte en/of sterfte van familie, vrienden of huisdieren. Een verhuizing, scheiding en de overgang naar een andere school kunnen ook gepaard gaan met een gevoel van verlies. Ook kunnen kinderen levensvragen krijgen bij verlies dat niet in hun eigen directe omgeving plaats vindt. 

We beginnen altijd met een ontmoeting. We nemen de tijd voor jullie verhaal. We formuleren samen een startvraag en kijken hoe jullie graag verder willen. Samen geven we vorm aan de duur en intensiteit van het begeleidingstraject. 

Vervolgens onderzoeken we samen met het kind zijn of haar levensvraag en wie en wat voor hem of haar belangrijk zijn. Soms is de vraag van een kind heel anders dan die waar ouders mee binnen komen. Daar houden we graag onze ogen en oren voor open. Samen bepalen we wat een kind op weg kan helpen; familieverhalen opschrijven, een betekenisvol ritueel maken of gewoon kletsen.

In onze praktijk maken we graag gebruik van rituelen. Rituelen kunnen helpen om samen vorm te geven aan levensvragen. Rituelen helen, ze maken herinneringen zichtbaar, helpen om uiting te geven aan een moeilijke periode en kunnen ruimte scheppen voor een nieuw begin.

© 2019 de verdieping voor kinderen

KvK 73653802