Totem Bouwers Bende

Vijf middagen lang werken we met verbeelding en verhalen om kinderen vanuit verschillende perspectieven naar hun eigen en naar elkaars leven te laten kijken. Hierbij zijn de kinderen elkaars inspiratiebron. We gaan samen op zoek naar hun unieke kwaliteiten en onderzoeken welk totemdier bij hen past. We hebben oog voor elk kind, maar ook voor de groep: we bouwen een persoonlijke totem en een groepstotem. Zo ontdekken kinderen in een veilige omgeving hoe ze zich vanuit hun talent kunnen verbinden met anderen.

Wat gaan we doen?

In deze middagen willen we een vrijplaats bieden, waarin kinderen op zoek gaan naar zichzelf, samen regels bepalen en leren welke plek ze graag innemen in een groep. We werken met verbeelding en verhalen om kinderen vanuit verschillende perspectieven naar hun eigen leven te laten kijken. Hierbij zijn de kinderen elkaars inspiratiebron en voorbeeld. We werken vanuit talent: we ontdekken samen wanneer ze op hun beste zijn, wanneer ze zich fijn voelen en hoe ze daarmee in relaties bijdragen. Talent is iets dat in je zit, dat ieder kind heeft, ze hoeven hier dus niets anders te zijn dan zichzelf. We gaan op zoek naar de schatten in ieder kind. En ook letterlijk schatzoeken in de uiterwaarden. We ontdekken wel totemdier bij ieder kind past en bouwen aan een groepstotem. De totems laten zien:

Dit ben ik!

Voor wie?

De Totem Bouwers Bende is voor kinderen van 7-12 jaar die graag hun eigen talenten willen onderzoeken. De nadruk van de middagen ligt op het versterken van veerkracht, vertrouwen in jezelf te midden van een groep. Dit is voor alle kinderen fijn! Als er concrete vraagstukken liggen zoals omgaan met fouten en twijfels, voor jezelf opkomen, vrienden maken, weten waar je goed in bent, dan gaan we samen ontdekken hoe je eigen talenten hierbij kunnen helpen.

Een Totem Bouwers Bende bestaat uit max. 8 kinderen.

Programma

Voorafgaand aan de start van de Totem Bouwers Bende is er een ouderavond, waarin ouders kennismaken met onze manier van werken. Ouders ervaren op kleine schaal waar hun kinderen mee aan de slag gaan.

De Totem Bouwers Bende komt vijf middagen bij elkaar, gedurende 1,5 uur. De laatste bijeenkomst sluiten we samen met ouders en anderen die voor het kind belangrijk zijn op bijzondere wijze af.

Praktisch

Inschrijven voor mei/juni 2019 is helaas niet meer mogelijk.

In het najaar start een Totem Bouwers Bende.

Wil je per email op de hoogte worden gebracht van de nieuwe data stuur dan een bericht naar info@deverdiepingvoorkinderen.nl of vul ons contactformulier in.

Kosten

€ 185,- Daarbij is inbegrepen:

ouderavond

5 trainingsmiddagen incl. begeleiding van twee kindercoaches, materiaal, drinken en iets lekkers

 

© 2019 de verdieping voor kinderen

KvK 73653802