over ons

Meike Heessels

Janneke Peelen

Wij zijn Meike Heessels en Janneke Peelen. Beiden moeder, gecertificeerd kindercoach en cultureel antropoloog.

Onze wens is dat kinderen en ouders zich oprecht verbonden voelen met zichzelf en met de mensen om hen heen. We geloven dat antropologie, de wetenschap van mens en menselijk gedrag, verdieping kan brengen in het onderzoeken van je levensvragen. We helpen je graag om jouw verhalen, talenten, familieschatten en de krachten van jou en je (voor)ouders te onderzoeken en te waarderen. Door samen woord en beeld te geven aan een persoonlijk groeiproces en dit te markeren met eigen symbolen, samen met de belangrijke mensen om je heen, kan deze reis letterlijk een plek vinden binnen het dagelijkse leven.

Door onze eigen kinderen, de vragen die zij tegenkwamen, onze vragen als ouders en de opvoedingsdilemma’s die andere ouders met ons deelden is het idee geboren om samen een praktijk te starten. We hebben ieder drie kinderen. Van alles wat; binnenvetters, energiekelingen, hooggevoeligen, dromers en doeners.

Na onze studie culturele antropologie hebben we allebei een promotie-onderzoek afgerond naar zingeving en de kracht van rituelen in levensvraagstukken zoals verlieservaringen en rouw. Meike werkt, naast haar werk voor De Verdieping, bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als onderzoeker, op thema eenzaamheid. Ze geeft les aan sociaal werkers, verpleegkundigen en psychologen over zingeving en rituelen. Janneke werkt daarnaast als onderzoeker bij Pro Persona op het thema psychosociale en psychiatrische zorg voor migranten. Ze geeft les over cultuursensitief werken aan hulpverleners.

over de verdieping

ONZE UITGANGSPUNTEN

De naam van onze praktijk kun je op twee manieren lezen:

1. De Verdieping als een plaats waar kinderen en hun ouders centraal staan. Een plek waar verhalen, ervaringen en emoties gedeeld mogen worden zonder oordeel. Een plek waar het kind kan zijn wie hij of zij is en waar het even alleen om hem of haar draait. Een plek voor jou als ouder waar je je trots, je zorgen, je vragen over jouw kind mag delen. Een plek waar je je eigen identiteit als ouder mag onderzoeken. Vanuit ons is er nieuwsgierigheid naar en verbondenheid met jullie vraagstukken.

2. Verdieping in de zin van samen op zoek gaan naar antwoorden op levensvragen, op zoek gaan naar talenten, mogelijkheden en kracht. In de begeleiding van kinderen en ouders leggen we de nadruk op datgene wat al wel lukt en waar positieve energie zit. Dat is de basis van een aanpak of oplossing die we samen met het kind en/of ouders vorm geven. 

Bij kindercoaching staat het kind centraal, maar we doen het samen met ouders of anderen die voor het kind belangrijk zijn. Voor ons is het belangrijk ouders op een andere manier naar de mogelijkheden van hun kind te laten kijken en hun eigen patronen in opvoeden te laten ontdekken.

Het vouwen van kraanvogels is een ritueel om je hartewens te laten uitkomen. De kraanvogel is een eeuwenoud symbool dat staat voor geluk en vrijheid. Het is de boodschapper van wijsheid; coaching brengt je dichter bij jouw eigen innerlijke wijsheid.

© 2019 de verdieping voor kinderen

KvK 73653802